ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑΣ

Μερικές εύκολες εικονίτσες από τις οποίες μπορείτε να δείτε πως γίνεται η σταυροβελονιά. Αφιερωμένο στις αρχάριες (ίσως και αρχάριους...ποιος ξέρει?) για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα! Κορίτσια καλή επιτυχία!
Αυτό θα είναι το δείγμα σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με έναν εύκολο καμβά και ένα τελάρο για τεντώνετε το ύφασμα για να μην δημιουργούνται οι λεγόμενες "σούρες" και να είναι ομοιόμορφο και κολλαριστό όταν ετοιμαστεί και σιδερωθεί.


 ΜΑΘΗΜΑ 1
Ανάλογα με το πάχος του καμβά θα είναι και οι κλωστές. Ένας παχύς καμβάς θέλει 3 ή 4 κλωστές. Αυτό θα το δείτε όταν κάνετε τις βελονιές και είναι βασικά και θέμα γούστου. Παίρνετε πάντα κλωστές για μετρητό. Μόνο αυτές χωρίζουν σε όσα μέρη κλωστών θέλετε. Όταν ξεκινήσετε και αφού έχετε χωρίσει τις κλωστές σας, στην μια άκρη της κλωστής κάντε ένα μικρό κόμπο για να φεύγει η κλωστή από την τρύπα. Με λίγα λόγια έτσι στερεώνεται πάνω στον καμβά. Αργότερα όταν το χέρι σας φεύγει και μάθετε να κεντάτε, τότε θα προσπαθήσετε να την στερεώνετε χωρίς κόμπους. Δεν είναι όμορφο να είναι γεμάτο κόμπους από κάτω το κέντημα. Αλλά αυτά μετά από καιρό.
 
ΜΑΘΗΜΑ 2

 
ΜΑΘΗΜΑ 3


 
ΜΑΘΗΜΑ 4



ΜΑΘΗΜΑ 5


 
ΜΑΘΗΜΑ 6. Στο τέλος και αφού τελειώσετε, στερεώνετε την κλωστή καλά, από το πίσω μέρος πάντα. Προσέξτε να στερεώσετε καλά την κλωστή για να μην έχετε στο μέλλον δραματικές καταστάσεις. Ειδικά αν πρόκειται για τραπεζομάντηλα, καρέ, σεμέν κλπ Με τον καιρό θα μάθετε και το στερέωμα, έτσι ώστε να μην δημιουργείτε άσχημο τελείωμα από το κάτω μέρος του κεντήματος. Ένα όμορφο κεντητό, είναι άψογο μπροστά και πίσω. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!









Δεν υπάρχουν σχόλια: